Kotitilalta-blogi

Tagit

nauta, sika, broileri, säilörehu, rehu, sonni, vasikka, laatusonni, hkscan, porsas, sonnihuutokauppa, kasvattamo, hyvinvointi, rotukarja, optipossu, ruokinta, tuottaja, lihasikala, lihasika, d-arvo, emakko, afrikkalainen sikarutto, kuljetus, kasvu, emolehmä, kotitilalta, ilmastointi, hk, helle, broilerituotanto, logistiikka, siipikarja, genetiikka, kotitilalta-lehti, kariniemen, lihanauta, härkäpapu, okra, lihantuotanto, ruoka, ett, juottamo, raksa, kuljetussuunnittelu, investointi, ensikko, lastaus, apila, nurmi, kivennäiset, porsasvälitys, navetta, viljanäyte, vilja, tuottajapäivät, broilerihalli, hautomo, pesu, sikala, asf, maitotila, asiantuntijapalvelut, rehuvilja, mykotoksiini, seminaari, desinfiointi, tuottajat, avoimet ovet, kariniemi, teurastamo, välikasvattamo, tartunta, eläinlääkäri, rehusäkki, villisika, päiväkasvu, rehuoptimointi, emakkosikala, eläinkuljetus, karkearehu, lihantuottaja, vierotus, tuotantorakennus, karjarakennus, hkscan viljavälitys, viljapassi, siemennys, kiima, hankesuunnitelma, vasikkajuottamo, tiinehtyvyys, taito, vasikkavälitys, karju, porsasrehu, rypsiporsas, maatalous, broilerituottaja, c-vitamiini, astutussonni, rotu, lämpö, ped, siilo, siilomerkintä, rehusiilo, kantakirjaus, osaaminen, tuotantotulos, optipossu netti, messut, punnitus, hakelämpö, kehittäminen, valaistus, tiivistäminen, niitto, ruuan alkuperä, tilavierailu, vesi, eläinterveys, kotimaisuus, talous, terveys, kehitys, lastaustila, kuljettaja, maatila, korjuuaikaennuste, säilörehun laatu, emännät, kalenteri, untuvikko, väkirehu, optipossu maxi, vitamiinit, joulu, unkari, naudanlihan tuotanto, sorkka, broiler, herne, valkuaisfoorumi, tautivastustus, paimion teurastamo, hometoksiinit, saparo, alkutuotanto, eläinkuljettaja, lihan hankinta, laatukivennäiset, rehuhyötysuhde, aminohapot, lysiini, rakentaminen, nautarakennusmallit, sikatuottaja, ennaltaehkäisy, agri, lannoitus, tautisuojaus, tuottajapalvelut, vierailu, opiskelija, juokseminen, analyysi, soija, vilja home, liemirehu, possu, lehmä, avajaiset, palvelu, nouto, sato, ultraäänimittaus, laidun, koneagria, konemessut, kotitilalta-blogi, rakennusmallit, rehut, olkikuivike, sinetti, flodins, bulled beef, rapsi, sinimailanen, lupiini, rypsi, valkuaisruokinta, kenttäedustaja, sianlihan tuotanto, huutokauppa, ternimaito, vasikkapäivät, neuvonta, eläinten hyvinvointi, premix, pihatto, lypsykarja, välikasvatus, suunnittelu, hieho, viljelysuunnitelma, täydennysrehu, kanala, ilmanvaihto, lämmitys, munittamo, sopimustuottaja, ovr, tiiviste, virna

Kotitilalta-blogi

Näytetään artikkelit kirjoittajalta Anna-Elina Perttula

Rotukarja 2025 täytti Suontaan kartanon navetan lihahiehoilla »

HKScanin Rotukarja 2025 –investointiohjelman tarkoitus on lisätä kotimaisen naudanlihan tuotantoa investointilisien avulla. Usea tila onkin lähtenyt mukaan ja lisännyt emolehmätuotantoa. Yksi ohjelman tarjoamaan tilaisuuteen tarttuneista on Suontaan kartano, jossa karjankasvatuksella on pitkät perinteet. Tila on ollut Rosenlewin suvun hallussa nyt sadan vuoden ajan ja Cecilia Rosenlew on pyörittän...

Lue lisää

 

ABF-Rypsiporsas kasvaa ilman antibiootteja – lääkitsemätön eläin on maailmalla harvinaisuus »

Onnelan tila Loimaalla on yksi ABF-Rypsiporsas-lihan tuotantoon siirtyvistä tiloista. ABF-tuotanto on vielä alussa, mutta tilalla ollaan luottavaisia eikä aiemminkaan olla arkailtu muutoksia. Tila siirtyi nykyisen isännän Jarmo Onnelan haltuun vuonna 1995. Tällöin kyseessä oli puhtaasti viljatila. Erilaisia tuotantovaihtoehtoja punnittiin ja sika valikoitui eläinlajiksi melkeinpä sattuman kautta. ...

Lue lisää

 

Vuoden sikatuottajat nojaavat kokemukseen »

Reijo ja Liisa Keskinen tuottavat lihasikoja Pälkäneellä. Tila palkittiin HKScanin vuoden sikatuottajana. Palkinnon perusteena mainittiin esimerkiksi lihan korkea laatu ja pariskunnan aktiivinen osallistuminen koulutuksiin. Reijon vanhemmat rakennuttivat yhä tuotantokäytössä olevan sikalan vuonna 1977 ja edelleen toimivat liemiruokkijat hankittiin tilalle vuonna 1987. Reijo jäi käytännössä enemmän...

Lue lisää

 

1 | 2 |