Kotitilalta-blogi

Tagit

nauta, sika, broileri, säilörehu, rehu, sonni, laatusonni, vasikka, porsas, hkscan, sonnihuutokauppa, hyvinvointi, rotukarja, kasvattamo, tuottaja, ruokinta, emakko, optipossu, emolehmä, d-arvo, lihasikala, lihasika, ilmastointi, kotitilalta, kasvu, hk, kotitilalta-lehti, afrikkalainen sikarutto, kuljetus, lihanauta, siipikarja, logistiikka, genetiikka, helle, tautisuojaus, kariniemen, ensikko, broilerituotanto, vilja, okra, desinfiointi, välikasvattamo, tuottajapäivät, tuottajat, sikala, raksa, kivennäiset, härkäpapu, viljanäyte, ruoka, kuljetussuunnittelu, lihantuotanto, ett, juottamo, seminaari, navetta, porsasvälitys, nurmi, broilerihalli, teurastamo, hautomo, lastaus, pesu, mykotoksiini, rehuvilja, apila, maitotila, asiantuntijapalvelut, ternimaito, avoimet ovet, asf, investointi, biocheck, kariniemi, maatalous, lihantuottaja, rypsiporsas, taito, väkirehu, virna, lupiini, viljapassi, eläinlääkäri, vierotus, kiima, porsasrehu, karju, tartunta, tiinehtyvyys, villisika, siemennys, rehuoptimointi, tuotantorakennus, karjarakennus, hankesuunnitelma, hkscan viljavälitys, karkearehu, vasikkavälitys, päiväkasvu, vasikkajuottamo, kalenteri, ped, lämpö, c-vitamiini, astutussonni, rehusiilo, siilomerkintä, niitto, tiivistäminen, siilo, rotu, kantakirjaus, tuotantotulos, optipossu netti, messut, punnitus, hakelämpö, osaaminen, kehittäminen, valaistus, säilörehun laatu, korjuuaikaennuste, kehitys, kotimaisuus, eläinterveys, terveys, talous, eläinkuljetus, emakkosikala, optipossu maxi, ruuan alkuperä, tilavierailu, sinimailanen, emännät, maatila, broilerituottaja, untuvikko, vesi, lastaustila, kuljettaja, rehusäkki, pihatto, rakentaminen, herne, valkuaisfoorumi, tautivastustus, nautarakennusmallit, liemirehu, possu, soija, vilja home, broiler, sorkka, rehuhyötysuhde, aminohapot, lysiini, hometoksiinit, paimion teurastamo, joulu, unkari, naudanlihan tuotanto, lehmä, nouto, olki, rehunteko, tuottajapalvelut, karkearehupörssi, karsinta, ensikon kasvatus, pihvivasikka, poikimakausi, vierailu, opiskelija, analyysi, avajaiset, palvelu, juokseminen, agri, lannoitus, sikatuottaja, ennaltaehkäisy, laatukivennäiset, lihan hankinta, sinetti, rakennusmallit, kotitilalta-blogi, olkikuivike, rehut, ilmanvaihto, lämmitys, vasikkapäivät, laidun, koneagria, huutokauppa, valkuaisruokinta, rypsi, sianlihan tuotanto, kenttäedustaja, konemessut, flodins, bulled beef, kanala, munittamo, välikasvatus, suunnittelu, hieho, ultraäänimittaus, sato, saparo, alkutuotanto, eläinkuljettaja, lypsykarja, neuvonta, ovr, tiiviste, sopimustuottaja, täydennysrehu, vitamiinit, eläinten hyvinvointi, premix, viljelysuunnitelma, rapsi

Kotitilalta-blogi

Näytetään artikkelit kirjoittajalta Maarit Viljakainen

Toiveissa terve ja reipas pihvivasikka - haaveissako vain oot mun? »

Joka vuosi emotilalla poikimakauden alkaessa ilo ja innostus on läsnä, mutta samalla myös jännitys. Kuinkahan tänä vuonna poikimiset onnistuvat? Onkohan maaliskuussa vielä kovat pakkaset, kun vasikoita syntyy? Onkohan lopputiineyden ruokinnassa onnistuttu? Osaavatkohan hiehot huolehtia omatoimisesti vasikoistaan? Poikimakauden onnistuminen on emotilan ykkösasia. ”Niin aloittelevan kuin konkaritila...

Lue lisää

 

Pave matkalla astutussonniksi, osa I »

Poikimakausi on emolehmätilan vuoden tärkein ajanjakso, koska silloin syntyy vasikat. Keväällä ennen huhtikuun loppua syntyy myös puhdasrotujalostajien sonnivasikat, joiden toivotaan päätyvän Puhdasrotukasvattamoon ja sieltä aikanaan astutussonneiksi tiloille. Niin on syntynyt maaliskuun alkupuolella Aberdeen Angus sonni Varpuniemen Pave. Paven isä on amerikkalainen keinosiemennyssonni ONeills Bla...

Lue lisää

 

Kuntoluokitus ruokinnan suunnittelun työkaluna »

Erään totuuden mukaan emolehmä ei ole lypsylehmä eikä emolehmää tule ruokkia kuten lypsylehmää. Totta! Lypsylehmän ruokinnan tavoite on saada lypsylehmä syömään mahdollisimman paljon. Emolehmän ruokinnan tavoite puolestaan on ruokkia emo oikeilla rehuilla oikean tuotantovaiheen ja kuntoluokan mukaan - juuri sen verran, että emolehmä kykenee pitämään sopivan kunnon eri tuotantovaiheissa. Lihoa ei l...

Lue lisää

 

| 1 | 2 | 3 | 4 |