Kotitilalta-podcast

Kotitilalta-podcast on HKScanin oma podcast kotieläintuotannon ammattilaisille.

Jututamme asiantuntijoita, kysymme kokemuksia tiloilta ja tarjoamme ajankohtaisia vinkkejä maatilan arkeen.

Kotitilalta-podcast on kuunneltavissa Spotifyssa sekä Google & Apple podcasteissa. Voit myös kuunnella jaksot täällä. 

Tervetuloa Kotitilalta-podcastin pariin!

 

Jakso 9: Voiko vahinkoja estää?

Miten maatilan riskejä voi pienentää? HKScanin aluevastaavat Katja Vättö ja Esa Heikkilä jututtavat talous- ja kehityspäällikkö Juha Levosta ja oripääläistä lihansiantuottaja Arto Mikolaa, jonka tilalla on nähty liekkejä ja tiputtu korkealta. (Julkaistu 19.10.2020)

Voit ladata podcastissa mainitun Riskinhallinta tilalla -lomakkeen käyttöösi tästä. 

 

Jakso 8: Osaava urakoitsija tuo parhaan sadon

Milloin kannattaa ulkoistaa ja milloin pitää omissa käsissä? HKScanin tutkimuspäällikkö Heikki Aro jututtaa talous- ja kehityspäällikkö Juha Levosta. Mukana myös Punkalaitumelta Next Generation -koulutusohjelman tuottaja Niko Ukkonen, joka keskittyy itse viljaan ja ostaa urakointina mm. rehunteon, viljamyllytykset ja olkien paalaukset. (Julkaistu 28.8.2020)

 

Jakso 7: Kurjasta talvesta kuivaan kesään - miltä nurmisato näyttää?

Miten onnistui ykkössato ja millä odotuksilla tarvasjokelainen, nurmentuottajana palkittu maitotilan isäntä Perttu Uusitalo lähtee kohti kakkossatoa? Aluevastaava Katja Vättö ja vanhempi asiantuntija Harri Jalli piipahtivat juhannuksen jälkeisellä viikolla Perttu Uusitalon pellon laidalla Tarvasjoella. 

 

Jakso 6: Hyvinvoinnista tuottavuutta

Onko kumimatoista hyötyä nautojen lämminkasvattamoissa? Miten nopeasti investointi maksaa itsensä takaisin? HKScanin aluevastaava Herkko Tynnyrinen jututtaa HKScanin terveydenhuoltoeläinlääkäri Heidi Härteliä ja naudanlihantuottajaa Petri Ilvosta.

 

Jakso 5: Agrofood Ecosystem® lisää läpinäkyvyyttä datan avulla

Mikä on Agrofood Ecosystem® ja miksi se on ratkaisevassa asemassa, kun lihamarkkinat muuttuvat? HKScanin viestinnän Tuulikki Suihkonen jututtaa HKScanin alkutuotannon strategiasta vastaavaa Ulf Jahnssonia.

 

Jakso 4: Hyvän säilörehun salaisuus

Miten varmistan, että nautani kasvavat ensi talvena hyvin? HKScanin aluevastaava Katja Vättö kysyy vinkkejä nurmentuotantoon vanhemmalta asiantuntijalta Harri Jallilta. (Julkaistu 20.5.2020)

 

Jakso 3: Enemmän vähemmällä

Miten tuottavuutta voi parantaa tiloilla? Entä miten tuottavuus liittyy hiilijalanjälkeen ja HKScanin Agrofood Ecosystem® -toimiin? HKScanin alkutuotannon asiantuntija Tony Erlands keskustelee Next Generation -koulutusohjelman nuorten tuottajien Mattias Anomaan ja Antti Pukaran kanssa. (Julkaistu 7.5.2020)

 

Jakso 2: Ruokintaan ja viljelyyn tarkkuuttaa - esittelyssä GrainSense

Mitä hyötyä kotimainen innovaatio GrainSense tarjoaa kotieläintilallisille? HKScanin tutkimuspäällikkö Heikki Aro jututtaa Berner Oy:n liiketoimintajajohtaja Kalle Erkkolaa ja broilerituottaja Veikko Uskia. (Julkaistu 23.4.2020)

 

Jakso 1: Koronariskiä minimoimassa

Kotitilalta-podcastin ensimmäisessä jaksossa mietimme, miten korona vaikuttaa maatilojen arkeen. HKScanin eläinlääkäri Leena Pohjola jututtaa ETT:n asiantuntijaeläinlääkäri Hannele Nauholzia ja broilerituottaja Jussi Oittista. (Julkaistu 16.4.2020)