Kariniemen sankarit - ilmastonmuutosta vastaan

Kun Kariniemen fileesuikaleen ympäristövaikutuksia tutkittiin vuonna 2006, polttoöljy oli kotitilojen yleisin polttoaine lämpöenergian tuottamisessa. Nyt biopolttoaineiden osuus lämmityksessä on 94 prosenttia.

Kariniemen kananpojista jo viidennes elää tiloilla, joilla hyödynnetään tuulivoimaa. Muutamassa vuodessa myös aurinkoenergia on noussut käytännössä nollatasosta kattamaan viidesosan linnuista.

Uuden Rauman tehtaan myötä olemme voineet luopua tuotannossa raskasöljystä. Nyt hyödynnämme Rauman tehtaalla lämmöntalteenottoa, prosessihöyryä ja kaukolämpöä.

Vuosi takaperin kerroimme rehuinnovaatiosta, jonka ansiosta voimme siirtyä ensimmäisinä Suomessa eläinten ruokinnassa soijavalkuaisesta kotimaisiin palkokasveihin mm. härkäpapuun.

Yhdessä tekemämme työ ja päätökset vievät Kariniemeä uudelle vuosikymmenelle, jossa suurin yhteinen haaste on vastata IPCC:n ilmastoraportin esittämään tavoitteeseen rajoittaa maapallon ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen.

Sankarit kokoon!

Jatkamme hyvää työtä entistä määrätietoisemmin. Olemme talven aikana laskeneet 10 Kariniemen sankari -tilalta hiilijalanjäljen. Nyt keskitymme ennen kaikkea peltoon ja suunnittelemme valituille lohkoille toimenpiteitä kasvukaudelle 2020. 

Kariniemen sankarit saavat projektin myötä

  • luotettavaa tietoa tilojensa hiilijalanjäljestä
  • käytännön työkaluja ja uutta teknologiaa tilojensa hiilijalanjäljen pienentämiseen
  • alan parasta asiantuntija-apua tilojensa kehittämiseen yhdeksi tulevaisuuden tiloista 

Haluamme, että Kariniemen kananpoika on maailman ilmastoystävällisin vuonna 2030. Näin kuluttaja voi syödä kotimaista Kariniemen broileria hyvällä omalla tunnolla myös tulevaisuudessa. Varmistamme samalla, että kotimainen tuotantomme pysyy huippuvireessä.

Lisätietoja Jarmolta tai projektia vetävältä Heikiltä:

  • Jarmo Seikola, 040 527 0339 / jarmo.seikola@hkscan.com
  • Heikki Aro, 050 593 9393 / heikki.aro@hkscan.com