Tuottajille

Tervetuloa Sonnihuutokauppaan la 27.4.

Sonnihuutokauppa järjestetään la 27.4.2019 Tammelassa Mty Ali-Lekkalan tilalla. Sonnihuutokaupassa myydään marraskuussa alkaneen tarkkailujakson menestyneimmät sonnit!

Tarkkailujaksolle valittiin yhteensä 240 Ab, Hf, Li, Ch ja Si- rotuista sonnia. Tarkkailujakson aikana sonnit olivat samalla ruokinnalla, ne totutettiin käsittelyyn ja niiden luonnetta, käyttäytymistä ja käsiteltävyyttä sekä terveydentilaa seurattiin. Lisäksi sonnien kasvua seurattiin kuukausittaisilla punnituksilla.

Parhaiten tarkkailujaksolla menestyneet sonnit valittiin rakennearvosteluun ja selkälihasten ultraäänimittaukseen. Samalla eläinlääkäri mittasi ja tarkasti sonnien kivekset. 

Lue lisää Sonnihuutokauppa-oppaasta! Siellä on mm. huutokaupan säännöt ja tietoa sonnien arviointiperiaatteista.

 

Tutustu sonneihin!

Tietoja sonneista on kerätty alla oleviin tiedostoihin. Tutustu myös sonnivideoihin ja polveutumistodistuksiin

Huutokaupattavat sonnit (päivitetty 24.4.)

Puhdasrotukasvattamon kaikki sonnit (päivitetty 17.4.)   
Rakenneluokitukset (Hf)
Rakenneluokitukset (Ab, Li, Ch, Si)
Ultraustulokset (päivitetty 24.4.)
Juhani Nummisen kommentit sonneista

 

Sonnihuutokaupan ohjelma

Sonnihuutokauppa pidetään Tammelassa Mty Ali-Lekkalan tilalla (Ojajärventie 9). Päivän ohjelma:

klo 10:30 Huutokauppa-alue avautuu, mahdollisuus tutustua sonneihin
klo 12:00 Avajaispuhe, parhaiden kasvattajien palkitseminen
Klo 12:30 Sonnihuutokauppaan rekisteröityminen päättyy 
klo 13:00 Huutokauppa alkaa

 

Rekisteröidy huutajaksi

Rekisteröidy huutajaksi tästä> 

Sähköinen rekisteröitymislinkki poistuu käytöstä pe 26.4. klo 12. Voit rekisteröityä vielä itse tapahtumassa klo 12:30 asti. 

Mikäli et pääse paikan päälle huutamaan, voit myös huutaa etänä. Tällöin HKScanin valtuuttama henkilö huolehtii huutamisesta. Jos olet kiinnostunut tästä mahdollisuudesta, otathan yhteyttä Maarit Viljakaiseen, puh. 0400 222 961.

 

Seuraa kotisohvalta livenä!

Tänä vuonna voit seurata huutokaupan kehää myös livenä netistä. Lähetystä voi seurata HKScan Agri -kanavalla Youtubessa.

 

Yhteiskyydillä pohjoisesta

Pohjoisesta on tulossa Sonnihuutokauppaan myös yhteiskyyti. Bussi lähtee huutokauppapäivänä Kontiomäen Nesteeltä klo 04 maissa, ja jatkaa Tammelaa kohti Iisalmen, Kuopion ja Jyväskylän kautta. 

Voit kysyä paikkaa bussissa Kimmo Hämäläiseltä, 040 725 1934.

 

Pidetään huolta tautisuojauksesta

Puhdasrotukasvattamon hyvän terveystilanteen ylläpitämiseksi kasvattamoon eläimiä toimittavilta lähtötiloilta on vaadittu määrätty terveystaso ja sen luotettava todentaminen. Kasvattamossa on ylläpidetty hyvää tautisulkua ja tarkkailtu sonnien terveydentilaa jatkuvasti.

Ennen sonnien myyntiä tarkastetaan ulostenäytteet salmonellan varalta ja verinäytteet BVD vasta-aineiden varalta. M.boviksen osalta kasvattamo on A-tasolla.

Otathan tautisuojauksen huomioon myös tullessasi Sonnihuutokauppaan - pue vaatteet ja kengät, joilla et ole ollut omissa eläintiloissa. Ethän myöskään tuo lemmikkieläimiä alueelle!

Nähdään Tammelassa!

 

Lisätietoja:
- Maarit Viljakainen, puh. 0400 222 961