Tuottajille

Puhdasrotukasvattamon tarkkailujakso 2018-2019

Seuraava puhdasrotukasvattamon sonnien tarkkailujakso järjestetään tulevan talven aikana Mty Ali-Lekkalan tilalla Tammelassa. Tarkkailujaksoon valitaan yhteensä 240 sonnia, jotka ovat riittävän mielenkiintoisia sukutaustoiltaan ja soveltuvia muilta osin puhdasrotukasvattamoon. HKScanin sopimustuottajilla on vuosittain mahdollisuus tarjota Ab, Hf, Li, Ch ja Si-sonneja puhdasrotukasvattamoon.

Varsinainen tarkkailujakso alkaa marraskuussa ja päättyy maaliskuun lopussa. Tarkkailujakson aikana sonnit ovat samalla ruokinnalla, ne totutetaan käsittelyyn ja niiden luonnetta ja käyttäytymistä sekä terveydentilaa seurataan. Lisäksi sonnien kasvua seurataan kuukausittaisilla punnituksilla.  Tavoitteena, että huhtikuussa järjestetään sonnihuutokauppa, jossa myytävänä on parhaiten tarkkailujakson aikana menestyneet sonnit.

Tarkkailujaksoon 2018-2019 valitut sonnit julkistetaan näillä sivuilla. Lisäksi sonnien punnitustietoihin sekä muihin tarkkailujakson aikana kerättyihin sonnien tietoihin ja havaintoihin on mahdollista tutustua näillä sivuilla talven aikana.

Lisätietoja:
- Maarit Viljakainen, puh. 0400 222 961