Tuottajille

HK Rypsiporsas® - Pieni oivallus kotitilalla, suuri mullistus lautasella

HK Rypsiporsas® on HKScanin tuoteperhe, jonka tuotteisiin käytettävä liha ostetaan HKScan-ruokintaohjelmaa noudattavilta sopimustuottajilta. Rypsiporsas®-tuotteiden takana oleva innovaatio on yksinkertaisuudessaan loistava: lisäämällä rypsiöljyä ruokaan saadaan lihan ravintoarvot paranemaan.

HK Rypsiporsaan tuotanto vaatii hyväksytyn ruokintasuunnitelman käyttöönoton. Määriteltyyn ruokinta- ja omavalvontaohjelmaan sitoutuva HK Rypsiporsas® -tuottaja solmii HKScanin kanssa tuotantosopimuksen. Sopimuksen perusteella HKScan korvaa ehdot täyttäville sopimustuottajille normaaliruokinnan ja erikoisrehustuksen välisen hintaeron sekä lisäksi maksaa HK Rypsiporsas® -hyväksytystä lihasta erillisen lisän. Sopimustuottajat raportoivat HKScanille ruokinnasta ja suoritetun omavalvonnan tuloksista kuukausittain. Lihan laatua tarkkaillaan - kaikkien HK Rypsiporsas® -lihaerien tulee täyttää kaikki sille määritellyt kriteerit, kuten oikea rasvahappokoostumus.

Herkullinen ja terveellinen HK Rypsiporsas on syyskuussta 2014 lähtien GMO-vapaata. Rehureseptissä soija on korvattu pääosin rypsillä ja muilla kotimaisilla valkuaisen lähteillä, kuten herneellä tai härkäpavulla.

Rypsiporsas®-sopimuksesta voit tiedustella lisää alueesi aluevastaavalta.

Lue lisää Rypsiporsas®-tuotteista hookoo.fi -sivuilta.