Rotusonneja kaupan

HKScanin siitossonnikasvattamo toimii Ali-Lekkalan tilalla Tammelassa. Uusi ikäluokka tulevia siitossonneja saapui tilalle lokakuussa.

Sonnit ovat syntyneet HKScanin asiakastiloilla jalostuskarjoissa. Kaikki sonnien syntymätilat ovat Nasevassa ja ETT:n Mycoplasma bovis -vastustusohjelman osalta A-tasolla. Kaikki siitossonnikandidaatit on myös genomitestattu ja tutkittu tällä hetkellä tiedossa olevien geneettisten sairauksien osalta.

Kasvattamossa on tällä kaudella 226 sonnia. Kaikki viisi päärotua angus, hereford, charolainen, simmental ja limousin ovat edustettuna ja lisäksi mukana on myös kolme blond d’Aquitaine rodun sonnia.

Sonnien kasvunseuranta on aloitettu marraskuun punnituksilla. Punnituksia jatketaan neljän viikon välein maaliskuuhun saakka. Samalla seurataan sonnien luonnetta ja käsiteltävyyttä sekä sorkkien muotoa. Maaliskuussa sonnit rakennearvostellaan ja niille tehdään selkälihasultraukset sekä kivesten mittaus ja palpointi. Kasvutuloksia voi seurata sonnihuutokauppa.fi -sivuilla, mistä löytyy sonnilistat ja muu kevään aikana kerättävä informaatio.

Luomutilalliset huom! Muistakaa hakea ajoissa Ely-keskukselta lupa tavanomaisen siitossonnin ostoon. Osa sonneistamme on syntynyt luomutiloilla, mutta kasvattamomme Ali-Lekkalan tila on tavanomaisessa tuotannossa.

Sonnit myydään nettihuutokaupassa 5.-6.5.2023

Lisätietoa ja apua sonnivalintaan saa Päivi Anttilalta p.050 52 53 631 / paivi.anttila@hkscan.com

 

Tiedot sonneista löytyy sonnihuutokauppa.fi -sivustolta

Sonnihuutokauppa2022.jpg